Tsalop arvostelee: Marisa and Alice


Marisa and Alice on Desunoyan vuonna 2007 julkaisema puzzle-peli, joka pohjautuu vahvasti Nintendon Mario & Warioon (1993)… Idea pelissä on varsin simppeli: hiiren kursorilla klikkailemalla ohjaa Alice Marisan luokse ja pelasta päivä.

Tarina:
On Alicen 16-vuotissyntymäpäivä, ja syystä tai toisesta Marisa päättää raahata tämän metsään retkelle… Paikalle eksyy myös Patchouli, joka MariAli-buumiin kyllästyneenä kiroaa Marisan hatun, joten sankarittariemme tulee ratkoa tiensä Purppurapaholaiseen kartanoon selvittääkseen viimein välinsä ja tunteensa.

Yleistä:
Tarina jakautuu 7 eri ”maailmaan”, joissa jokaisessa on 8 tasoa sekä erillinen pomotaistelu… Päätarinan voitettuaan pelaajalle aukenee erillinen EXTRA-maailma, joka käytännössä on eräänlainen bossrush jonka päätteeksi käydään vielä kerran Patchoulin kimppuun.

Matkan varrella parivaljakko joutuu testaamaan älyään Cirnoa, Sakuyaa, Reiseniä, Medicineä, Youmu vastaan ennen kuin tie Patchoulin luokse aukenee… Myös Reimu ei viitsi pysyä pois kuvioista.

Tarinatilan lisäksi pelissä on erillinen oppituntimoodi, jossa pääsee tutustumaan tasojen eri mekaniikkoihin, sekä tasoeditori niille, jotka tahtovat luoda oman MariAli seikkailunsa (valitettavasti tasoeditoria ei ole käännetty).

Minäkin osaan…

Mielenkiintoista kyllä, riippuen versiosta tasojen rakenne ja sijainti poikkeaa hieman toisistaan; lisäksi tasoja on vaihdeltu tarinamoodin ja oppituntien välillä.

Kannattiko pelata?
Äärimmäisen löyhä tarina antaa puitteet mukavan vaihkeahkolle puzzle-pelille, joka on uskollinen esikuvalleen mutta onnistuu silti sisällyttämään Touhoumaisen vivahteen…

Tasoissa ja vastuksissa on tarpeeksi vaihtelua ja vaikeastekin kasvaa riittävän hillitysti, jotta MariAlia jaksaa tahkota maailmasta toiseen…

Pelissä tosin hiukan häiritsee se, että tasojen vaikeusaste ei ole maailmojen välillä johdonmukainen vaan välillä tuntuu siltä, että alkumaailmoihin on eksynyt loppumaailman kenttiä ja toisin päin… Vastustaisteluissa tätä ongelmaa ei tosin ole vaan niiden kohdalla haastavuus nousee oletetulla tavalla kunnes se EXTRA-maailmassa kohoaa huippuunsa.

Pelin musiikkiraitakin saattaa alkaa ärsyttää… Ei siksi, että se olisi huono vaan siksi, että kappaleita on vähän ja niitä joutunee tietyissä tasoissa kuuntelemaan kunnes tekisi mieli heittää kaiuttimet ulos ikkunasta.

Näistä pikkuongelmista huolimatta Marisa and Alice on mukavaa ajanvietettä, johon saa tuhrattua tunnin jos toisenkin vaikkei olisikaan tutustunut alkuperäiseen Mario & Warioon… Erityisesti kannattaa muuten kiinnittää huomiota tason nimiin ja kuvauksiin, sillä tekijät ovat nähneet niissä vaivaa.

Kokonaisarvosana: 8.5

Kategoria(t): Pelit, Touhou. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>