Ensisilmäyksellä: 幻想四倍剣^2 悔悟棒の謎


幻想四倍剣^2 悔悟棒の謎 (Google kääntäjän mukaan Quadruple fantasy^2: Mystery of the Rod of Remorse) on Ōtori denshi steamissa julkaisema strategiapeli, jossa pelaaja astuu Shiki Eikin saappaisiin metsästääkseen suuryoukaita, jotka ovat varastaneet Eikin katumussauvan. HUOM! Peli on kokonaan japaniksi (tosin faninkäännöksen mahdollisuudesta on keskustelua).

Vaikka kieltä ei osaakaan, niin toiminnot on helppo oppia.

Mekaniikallisesti kyseessä on perinteinen SRPG esim. Fire Emblemien hengessä joten vaikka kieltä ei osaakaan niin pelimekaniikat sisäistää helposti. Taisteluiden välissä käytettävissä olevat esine- ja varustevalikot sekä kauppa saattavat tosin vaatia yritystä ja erehdystä ennen kuin niitä oppii käyttämään oikein.

Ulkoasultaan ja musiikiltaankin peli on hyvin toteutettu, tosin ”tasovalikko” näyttää siltä ettei siihen ole panostettu yhtä paljon kun muuhun peliin.

Peli tallentaa automaattisesti taisteluiden jälkeen mutta pelaaja voi tehdä myös omat tallennuksensa

Mutta onko peli kannattava ostos?

Pikaisen tarkastelun perusteella kyseessä on erittäin hyvin toteutettu SRPG, jonka oppii kielitaidostaan huolimatta; Eli jos genre kiinnostaa, ja tahtoo tukea Touhou fanipelejä, niin vastaus on kyllä.Toisaalta pelissä näyttäisi olevan paljon dialogia, joten ehkä olisi järkevämpää odottaa mahdollista englanninnosta nauttiakseen täysin tarinasta ja hyödyntääkseen kaikkia pelin mekaniikkoja.

Henkilökohtainen vaikutelmani tosin on, että kielimuurista huolimatta pelin parissa tulee vietettyä tovi jos toinenkin joten suosittelen kokeilemaan.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>