Ensisilmäyksellä: The Disappearing Gensokyo


The Disappearing Gensokyo on MyACG Studion Kehittämä toimintaroolipeli, mikä julkaistiin 11.1.2018 Steamissa; alun perin peli julkaistiin 2015-2016 Comiketissä.

Mielenkiintoista kyllä, kuten Senran Meishuishu tacticsiinkin, tähänkin peliin on olemassa englanninnos; lisäksi pelinkehittäjä toimii yhteistyössä englantia osaavien fanien kanssa käännöksen parantamiseksi.

Pelissä ei ole paljon tarinaa mutta vinkkejä sitäkin enemmän… Tästä syystä kannattaa ensiksi mennä vaihtamaan pelin kieli kiinasta englanniksi.

Gensokyossa on meneillään normaali iltapäivä: Keijut ovat riehaantuneet, syntisäkit ahdistelevat ihmisiä ja maa sekä taivas on jakautunut kahtia. Valitettavasti Reimu on kadonnut joten taivasten sanansaattaja Hinanavi Tenshi päättää ottaa tehtäväkseen pelastaa Gensokyo tuholta. Valitettavasti pelastusretki ei ole niin suoraviivainen vaan matkan varrella Tenshi päätyy auttamaan Gensokyon asukkaita löytämään toisensa.

Pelaajalla voi olla käytössään kaksi eri hahmoa kerrallaan (tabulaattorista vaihdetaan hahmoa):
1. Keräämällä näitä ikoneja toissijainen hahmo korvautuu toisella
2. Tällä hetkellä valittavina olevat hahmot

Käytännössä The Disappearing Gensokyo on toimintaroolipeli hieman Adventures of Scarlet Curiosityn hengessä, missä pelaaja ohjastaa kahden hahmon tiimiä läpi jakaantuneen Gensokyon; välillä pelaaja löytää esineitä ja uusia hahmoja auttaamaan seikkailussa (osan hahmoista joutuu tosin ”palkkaamaan” avuksi vihollisten tiputtamilla piste-esineillä).


Näin ensisilmäyksellä pelin 3D maisemat ovat kauniita katsella ja musiikkikin tyydyttävää… Englanninnoksissakaan ei vastaan ole tullut suurempia kummallisuuksia Hijirin titteliä ”Motor driver” lukuunottamatta. Valitettavasti kokeilemillani vaikeustasoilla pelin taisteluissa ei ole kummoistakaan haastetta varsinkin jos käyttää DLC hahmoja: Käytännössä riittää, että juoksee ympyrää ja käyttää erikoishyökkäyksiä.

Kaiken kaikkiaan The Disappearing Gensokyo on mukava toimintaroolipeli, jolla näyttäisi olevan potentiaalia suureksi seikkailuksi… Kuten Senran Meishuishu tacticsinkin kanssa joudun tosin pelaamaan sitä hieman pidemmälle antaakseni lopullisen mielipiteeni.

Tosin tämän hetkisen kokemukseni perusteella olen hyvin hämmentynyt miten pelin kommenttipalstalla Steamissa peliä pidetään rikkinäisenä ja huonona: en ole törmännyt yhteenkään siellä mainittuun ongelmaan.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>