Esitellään fanituotteita: Osa 2.

Punakone: Muistathan muuten että sen esitelmän pitäis olla valmiina sitten illemmalla?
Selleri: Kiva tietää näin kolmelta aamuyöllä.

Sitten vain vilkuilemaan Töhöhyllystäni jotain kivaa. Yhtä hipster en osaa olla kuin edellisen päivityksen kirjoittaja, joten päädyin valitsemaan jotain näinkin popularisoitunutta kuin Meidochan no hibi -sarjan (メイドちゃんの日々 aka. Life of Maid-chan).

Useimmat tunnistanevatkin tämän thaimaalaisen Colonel AKIn väsäämän melkoista suosiota nauttivan Meidosan no hibi -nettisarjakuvan eli Life of Maidin jatkeeksi. Kyseessähän on neljän ruudun voimalla pyörivä slice of life -komedia, joka muuttaa Touhoun maailmaa fandomin mukaan siinä määrin että kaanonhomot vuodattavat verisiä kyyneliä. Nettisarjakuvana julkaistussa Meidosanissa myös hahmojen ulkoisiin ikäluokkiin kajotaan muuttamalla monet hahmoista käytännössä pikkulapsiksi, joista nuorten aikuisten oloisiksi jätetyt saavat huolehtia arkielämän kommellusten keskellä. Ja kaikki on niin söpöä että suurina annoksina nautittuna lukija kärsii sokerimyrkytyksen.

Meidochan etenee pitkälti nettisarjakuvasisaruksensa tyyliin, paitsi nyt monet aikuisina toimineet hahmot on muutettu lapsiksi ja pikkuisista taas vastavuoroisesti tehty isoja. Hahmojen roolit kuitenkin pysyvät ennallaan, joka johtaa satunnaisesti hulvattomiinkin tilanteisiin. (Pikku-Sakuya yrittää pitää huolta teininomaisista SDM:n asukkaista, Alice ja Patchouli ovat tietysti pikkuruisen Marisa-paran perässä juoksevia karmivia hämäriä tätejä jne.)

Kuppikokoihin liittyviä vitsejä ei suotta jätetä tekemättä, kun siihen näin hyvä tilaisuus tarjoutuu.

Tämä lienee sentyylisiä asioita joita joko inhoaa tai rakastaa, näkyvissä ei ole draamaa, ei juurikaan vauhtia & vaarallisia tilanteita eikä selkeästi etenevää suurta tarinaa. Seuraamme Chibikensokyrön arkielämiä päivän kerrallaan, eikä alun ja lopun merkiksi soiteta sen kummempia fanfaareja. Itsehän en voi muuta kuin pitää tästä rennosta otteesta, jota jokainen osa tarjoaa tason laskematta.

Meidochan-läpyskän alla on eräs toinen satunnainen Touhou-doojinshi, vieressä taas Neon Genesis Evangelionin suomijulkaisu. Eiväthän nämä nyt niin tuhottoman pieniä ole, vaikka keskimääräisesti doojinit ovatkin isokokoisempia.

Lehtisten koko on pieni ja taso korkea, sivuista en näe läpi ellen katso valoa vasten, kannet ovat jämeriä, ehkä vähän turhankin jäykkiä.

Lisätietoa itse doojinsheista: Osa 1 Osa 2 Osa 3

Colonel AKIn Pixiv-sivu (mm. Meidosania pääsee lukemaan täällä): http://www.pixiv.net/member.php?id=573811

Life of Maid -sarjis niille jotka eivät jaksa Pixiv-tunnuksia hankkia: http://danbooru.donmai.us/pool/show/678

Kategoria(t): doojin, doojinshi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Esitellään fanituotteita: Osa 2.

  1. Graus sanoo:

    Näyttäisi olevan sopivaa chibi-moe 4koma settiä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>