Touhoun sisäinen logiikka – osa 1

Sanottiin, että pitäisi hiukan allekirjoittaneenkin blogata. Sallikaa minun siis avautua ja seuraavaksi vierittää muutama kivi pois sydämeltäni.

***

Vaikka ZUN onkin kokonaisuudessaan hieno mies, aina välillä huomaa, että alkoholi on epäterveellistä ajattelulle – ainakin mitä tulee hahmosuunnitteluun pelisarjassa. Tiettyjen hahmojen kohdalla on ainakin vain täytynyt puhtaasti ravistella päätäni jopa suoranaisesta epätoivosta ajaessani takaa ratkaisuja hahmon piirteiden ja olemuksen taustalla, ja hämmennystä herättää aika ajoin myös satunnainen fanitaide, joka hyvin esille tuodessaan paljastaa armotta myös ne mitättömämmät ulkoasuseikat. Aloitetaan silti parilla pahimmalla tapauksella.

 

Youmu Konpaku

Itsensä suutelu on parasta suutelua

Youmu on puoliaave, mikä näkyy varsin selkeästi päällepäin tytön vieressä leijuvana klassista designia edustavana haamuna. Idea homman taustalla on hauska, mutta jättää auki myös runsaasti kysymyksiä: Voiko Youmu enää kuolla? Jos siis onnistutaan surmaamaan Youmun ihmispuolikas, lakkaako hän kokonaan olemasta vai tuleeko hänestä silloin täysi haamu? Sitten, jäisikö Youmu siltikin kahteen osaan? Yuyuko esimerkiksi on täysi haamu, mutta omaa silti ihmisen ulkomuodon. Ja onhan se nyt täysin irrelevanttia korostaa Youmun haamupuolta itsenäisenä olentona, kun kuitenkin puhutaan yhdestä persoonasta.  Selkeä virhehän, jota fandom koko ajan tekee, on antaa Youmun haamupuolikkaalle itsenäinen tahto. Sillä saattaa olla vapaus liikkua ja Youmu varmasti sitä pystyy kontrolloimaan samaan tapaan kuin vaikka oikeaa kättään, mutta hentaissa näitä mahdollisuuksia venytetään turhan paljon.

 

Kogasa Tatara

Anti-karakasa

Sateenvarjo, joka on hylätty ja joka katkeroituessaan on saanut itselleen sielun. Täysin japanilaisen mytologian mukaista mollottavine silmineen, pitkine kielineen ja yksine jalkoineen… mutta mikä tuo ihminen on? Kogasan kohdalla alkaa väkisinkin miettiä, kumpi on oikea karakasa ja kumpi vain jotain muuta ekstraa sen rinnalla. Touhou-hahmot ovat pohjimmiltaan ruumiillistumia japanilaisesta mytologiasta, mutta onhan se pirun hankalaa kuvitella sateenvarjon muuttuvan söpöksi tytöksi pelkällä tahdonvoimalla. Ja vaikka se oikea karakasa olisikin Kogasan kädessä oleva sateenvarjo, mitä pirua sillä tytöllä itsessään tekee? Onko se vain kantaja sille varjolle? Miksei se varjo liiku itsekseen? Fandom tässäkin asiassa toimii lisäksi täysin omilla säännöillään luodessaan sille vielä itsenäisen mielen.

 

Suwako Moriya

Se käy myös salilla pumppaamassa rautaa

Tämän tytön hattu. Itse ainakaan en halua ajatella että se olisi osa Suwakoa, mutta ajatus itsenäisestä eliömuodosta Suwakon päälaella lepäämässä on eittämättä kiehtova. Ehkä sen ja Suwakon välillä vallitsee jonkinasteinen symbioosi, pelkkä loinenhan ei kyseessä voi olla, koska Suwako kuitenkin ilmiselvästi pitää sitä päässään vapaaehtoisesti. Miksi pohdin tätä? Koska jokainen voi myöntää avoimesti, että olisi tylsää, jos kyseessä olisi todellakin pelkkä hattu, jolle nyt vain on luotu hyvin korni design.

 

Rin Kaenbyou

Jokaiselle päivälle omansa

Kaksi vaihtoehtoa:

a) Rinillä on irrotettavat kissankorvat ihmiskorvien lisäksi luomassa imagoa tai

b) Rinillä on sekä toimivat oikeat päässä kiinni olevat kissankorvat että ihmisen korvat, ja ZUN on päästään sekaisin.

 

Mutta tämä tällä erää. Lisää epämääräisyyksiä seuraa ainakin vielä ensi viikolla.

Kategoria(t): Meta, Touhou. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Touhoun sisäinen logiikka – osa 1

  1. PvPisUnbalanced sanoo:

    ZUNin pään toiminnan kritisointi on hauskaa seurattavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>