Esittelyssä: Double Focus


Touhou Double Focus: Aya and Momiji Bullet Coverage Travelogue on Aquastylen alunperin vuonna 2014 PC:lle julkaisema metroidvania, missä Aya ja Momiji yrittävät karata Gensokyon niellaisseesta kirjamaailmasta. Pelistä on julkaistu myös osittain lokalisoitu versio PS4:selle…

Käytännössä pelaaja johdattaa Ayan ja Momijin läpi neljän lyhyehkön maailman (nimetty kuvaavasti linnaksi, aavikoksi, satumaaksi ja vesimaailmaksi), missä he auttavat muita kirjan vangiksi jääneitä henkilöitä sekä oikovat muutaman väärinkäsityksen ennen lopullista välienselvittelyä Kuningas Kirjan kanssa.

Varoituksen sanana tosin täytyy sanoa, että peli on todella vaikea: Tämä johtunee siitä, että se on myös äärimmäisen lyhyt joten kokenut pelaaja pystyy vetämään sen läpi tunnissa parissa jos jättää sivutehtävät tekemättä (niistä saa Ayalle ja Momille lisäkykyjä joita ei oikeastaan tarvita pelin lyömiseksi – myös pelin voimakkaimman aseen, Ayan kameran, saa käytännössä pelin ensimmäisistä huoneista). Vaikeuden lisäksi pelin lyhyyttä on kompensoitu myös erillisellä aika-ajo -moodilla sekä lähes masokistisilla haasteilla kuten pelin läpäiseminen tallentamatta / parannusesineitä käyttämättä vaikeimmilla vaikeusasteilla.

Double Focus viljelee runsaasti kieroa huumoria ja hämäriä viittauksia kuten kuvassa näkyvä Noai Nioshin Remilia…

Vaikka Double Focus onkin lyhyt ja vaikea, kannattaa sitä silti kokeilla ainakin kahdesta syystä:
Ensinnäkin peli on erittäin kaunis katsella ja viholliset ovat erittäin ilmekkeitä ja toiseksi ainakin henkilökohtaisesti Double Focusin huumori ja viittaukset iskivät.

Mielestäni ehkä hauskin sivutehtävä Kisumen ämpärijahdin lisäksi on Ayan valokuva-albumin täydentäminen… Kun pelaaja onnistuu paikantamaan Ayan kameran, kannattaa alkaa napsia kuvia kaikesta mahdollisesta sillä albumiin ilmestyy kuvan lisäksi pieni muotoinen tarina aiheesta: esimerkiksi eräs näistä tarinoista kertoi Punahilkasta, jolla olikin aseenkantolupa.

Toisin sanoen, jos etsii lyhyttä viihdyttävää tasoloikkaa ajanvietteeksi, niin Double Focus on oiva peli juurikin siihen tarkoitukseen… Vaikka vaikeusaste saattaakin aluksi yllättää niin siihen kyllä tottuu.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>