Ensisilmäyksellä: Touhou Azure reflections

Touhou Azure reflections on Souvenir circ.:n alun perin PC:lle julkaisema sivuttaisshmup, missä Reimu ja myöhemmin tämän seuraan lyöttäytyvät hahmot tutkivat purppuraisen usvan toisinta. Peli julkaistiin alkuvuodesta PS4:lle ja myöhemmin myös Switchille.

Huom: Koska en ole keksinyt tapaa siirtää PS4:lla ottamiani kuvankaappauksia kätevästi tietokoneelle, tekstissä käytetyt kuvat otettu Souvenir circ.:n virallisilta sivuilta ja PS4 kaupasta.

Kuten todettu Azure reflections on sivusuunnasta kuvattu shmuppi… Erikoista tässä on se, että pelaaja voi vaihtaa ohjaamansa hahmon tulitussuuntaa napin painalluksella. Toinen erikoisuus pelissä on break-mekanismi: kun voimakkaammat viholliset tai vastukset saavat tarpeeksi osumaa pelaaja voi tehdä tuhoisan ns. break hyökkäyksen (hyökkäyksen kesto riippuu grazettamalla kerätystä voimasta), jonka aikana pelaaja on kuolematon ja kykenee tuhoamaan myös sekä vihollisia, että luoteja; break hyökkäyksen voi aktivoida aikaisemminkin mutta silloin vihollinen todennäköisesti torjuu sen.

Tarinallisesti Azure reflections noudattelee näennäisesti Embodiment of Scarlet Devilin juonta mutta melko pian eriytyy omaksi kokonaisuudeksen; pelin tarinaan on myös ujutettu Purppurapaholaisen ulkopuolisia hahmoja kuten Nitori ja Satori. Tarinan tukena on täysin ääninäyteltyjä kohtauksia, jotka yhdistävät sekä 3D animaatiota, että perinteisempää 2D dialogia.

Graafisesti Azure reflections on kaunis ja värikäs peli, missä on panosettu yksityiskohtaisiin taustoihin ja hahmomalleihin.. Myös äänien ja mnusiikinsa puolestakin Azure reflektions on vaikuttava.

Mielenkiintoista kyllä Azure reflections sisältää yksinkertaisen hahmoeditorin: Tasojen aikana pelaaja kerää erilaisia piste-esineitä, joilla voi ostaa pelattaville hahmoille erilaisia somisteita kuten viikset ja jäniksen korvat. Käytännössä tämä vaikuttaa vain siihen miltä hahmo näyttää pelissä eli sillä ei ole hahmon kykyjä parantavaa vaikutusta.

Peli sisältää myös galleriatilan hahmomallien katselemiseksi.


Näin muutaman pelikerran jälkeen Azure reflections vaikuttaa mukiin menevältä shmupilta, missä riittää tekemistä varsinkin jos haluaa kerätä tarpeeksi rahaa kaikkien asusteiden avaamiseksi; Pelin uudet mekaniikatkaan eivät tuntuneet vaikealta sisäistää sillä peliin sisältyi ohitettava tutoriaali, jossa ne käydään yksityiskohtaisesti läpi.

Kokemani perusteella sanoisin, että jos haluaa kokeilla kaunista ja hyvin toteutettua shmuppia niin kannattaa antaa Azure reflectionsille mahdollisuus.

Kategoria(t): Pelit, Touhou Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>